همواره به خاطر داشته باشیم نیاز به یادگیری مهارت‌های جدید، بدون توجه به جایگاهی که اکنون در شغل، حرفه و زندگی خود به دست آورده‌ایم مهم‌ترین نیاز ما در زمینه موقعیت شغلی‌است. قرارگرفتن دائمی در معرض آموزش‌های جدید می‌تواند در آن واحد ترسناک، هیجان‌انگیز، خسته‌کننده، محرک یا ترکیبی از این احساسات باشد.

همه‌ی ما بارها شنیده‌ایم که یادگیری مهم‌ترین مهارت و توانایی در دنیای مدرن است. هر کدام از ما برای کسب موفقیت در قرن ۲۱ نیاز به مهارت‌هایی تخصصی در حیطه‌ی شغل و حرفه‌ی خود داریم. مهارت‌هایی کلاسیک که لازمه‌ی حوزه‌ی کاری ما هستند. اما به نظر می‌رسد این مهارت‌ها، جوابگوی ما برای رسیدن به اهداف‌مان در عصر حاضر نیستند. ما هر روزه باید با توسعه‌ی مهارت‌های خود و کسب توانایی‌های جدید خود را به‌روز کنیم تا بتوانیم با پیشرفت سریع فناوری منطبق باشیم. بیایید به این نکته فکر کنیم برای دستیابی به اهداف بلندمدت خود باید چه مهارت‌های جدیدی را به دست آورده و چگونه آن‌ها را در آینده به کار ببندیم. و اینکه مهارت‌های کنونی ما در سال‌های آینده چقدر کارایی خواهند داشت؟

پاسخ دادن به این سوالات بدون شک کار راحتی نیست. دنیای مشاغل و حرفه‌ها بر خلاف گذشته با سرعتی باور نکردنی در حال تغییر است. ظهور مفاهیمی چون هوش مصنوعی، یادگیری ماشین‌ها و تسلط نرم‌افزارها بر زندگی انسان نیاز به یادگیری و تغییر و تحول در مهارت‌ها را بیش از پیش نمایان می‌کند. بنابراین با توجه به پیشرفت سریع تکنولوژی و به تبع آن تغییر شرایط حرفه‌های گوناگون، ما انسان‌ها هم باید همواره در حال یادگیری مهارت‌ها و توانایی‌های جدید باشیم تا از قطار سریع‌السیر فناوری جا نمانیم. دنیای مدرن کسب و کار با مهارت‌های قدیمی و کلاسیک کنار نمی‌آید و هر لحظه نیاز به افرادی با توانایی‌های جدیدتر دارد.

در حال حاضر، حرفه‌ی شما گذشته از یادگیری علوم مرتبط با آن، نیاز به مهارت‌های بنیادینی دارد که فردی در جایگاه شما باید به آن‌ها تسلط داشته باشد. تسلط به این توانایی‌ها باعث می‌شود تا شما بتوانید «در حال حاضر» در حرفه‌ی خود فردی توانا و موفق باشید. اما به خاطر داشته باشید شغل شما هرچه که باشد به صورت مداوم در حال تغییر شرایط است و شما باید همواره برای این تغییرات و یادگیری مهارت‌های مربوط به آن‌ها آماده باشید. حتی اگر این تغییرات هنوز در حد ایده هم باشند، باید آن‌ها را پیگیری کرده و برای آموختن و فراگرفتن آن‌ها آمادگی داشته باشید.

یکی از بزرگ‌ترین و البته رایج‌ترین اشتباهات ما در هنگام کسب مهارت‌های جدید و به‌روز رسانی مهارت‌های قبلی، نادیده گرفتن یادگیری مهارت‌های نرم، در زمان نیاز فوری به یادگیری و توسعه‌ی مهارت‌های سخت است. مهارت‌های نرم یا توانایی‌های شخصیتی، به توانایی‌های هر کدام از ما در ایجاد ارتباط با افراد دنیای پیرامون‌مان یا رویکرد ما در فضای شغلی و زندگی اطلاق می‌شود. مانند مهارت‌های مردمی، ذاتی، اجتماعی و درون‌فردی هم استفاده می‌شود. از سوی دیگر، مهارت‌های سخت یا توانایی‌های فنی به مهارت‌هایی گفته می‌شود که با تخصص‌های شغلی و حرفه‌ای و تحصیلات ارتباط مستقیم دارد و میزان تسلط بر این توانایی‌ها را می‌توان از طریق آزمون‌ها و تست‌های مرتبط ‌ارزیابی کرد.

فارغ از نوع و زمینه‌ی شغلی که داریم، با اطمینان می‌توان گفت که آینده‌ای مبهم و نامعلوم در زمینه‌ی شغل و حرفه‌ی هر کدام از ما وجود دارد. تا پیش از این و برای قرن‌ها، مشاغل کم و بیش بدون تغییر بودند و داشتن مجموعه‌ای از مهارت‌های مشخص فرد را تبدیل به انسانی موفق در شغل خود می‌کرد. اما حالا و برای به دست آوردن موفقیت در قرن ۲۱ شرایط فرق کرده است. حالا برای افرادی که به دنبال کسب یک مهارت مفید در دنیای جدید می‌گردند، یک پاسخ و راهکار بسیار حیاتی وجود دارد. راهکاری که می‌تواند برای حال، آینده‌ی نزدیک و حتی آینده‌ی دور مفید و کارآمد باشد: توانایی یاد گرفتن!

برای به دست آوردن موفقیت در قرن ۲۱ فکر و ذهن ما همواره نیاز به فراگرفتن و تحلیل آموزه‌های جدید دارد. این نوع از آموختن هیچ ربطی به وضعیت تحصیلی شما در دانشگاه یا زمان فارغ‌التحصیلی‌تان ندارد. مهم نیست سال گذشته از پایان‌نامه‌تان دفاع کرده‌اید یا موضوع به سال‌ها پیش برمی‌گردد. در دنیای امروز ما همواره چیزهایی مرتبط با زمینه‌ی شغلی‌مان برای یادگیری وجود دارد. توانایی و تمایل هرکدام از ما برای یادگیری دانش و مهارت‌های جدید به طور مداوم، می‌تواند میزان پویایی و سرعت ما را در مسیر پیشرف نشان دهد.

یادگیری مهم‌ترین اصل در ایجاد سازگاری با تغییرات است. وقتی افراد بپذیرند که باید در تمام طول عمر خود یادگیری را به عنوان یک اصل فراموش نشدنی در زندگی مد نظر قرار دهند، نه تنها دیگر به‌روز شدن و کسب مهارت‌های جدید با ترس و استرس همراه نخواهد بود، بلکه این اصل تبدیل به یکی از اجزای شخصیت شغلی فرد خواهد شد. در این حالت، یادگیری هم مانند دیگر وظایف فرد به شکلی روزمره دنبال شده و هر روز او را در موقعیتی بالاتر و بهتر نسبت به روز قبل قرار خواهد داد. به خاطر داشته باشید که الزاما یادگرفتن هر مهارت و توانایی جدید نباید بلافاصله به نتیجه‌ای جدید و خارق‌العاده تبدیل شود. اولین و البته مهم‌ترین نتیجه‌ی یادگیری مداوم تبدیل ما به «یادگیرنده‌»هایی بهتر و توانمندتر است. فراگرفتن توانایی‌های جدید، فارغ از کارایی و نتیجه‌ای که به دنبال خود دارد به ما کمک می‌کنند تا از منطقه‌ی امن عادت‌هایمان (Comfort Zone) خارج شده و به عنوان یک فرد موفق رشد و پیشرفت کنیم.

ذهنی که یادگیری مداوم را پذیرفته و به آن عادت کرده است، به صاحب خود کمک می‌کند تا خود را با هر تغییری سازگار کرده و در شرایط خاص از خطر ساکن ماندن یا حتی کنار گذاشته شدن مصون بماند. وقتی افرادی که تلاشی برای توسعه‌ی توانایی‌ها و مهارت‌های خود نکرده‌اند در حال تقلا برای پیدا کردن راه خروج از وضعیت شرایط خاص هستند، یادگیرنده‌های مادام‌العمر به راحتی از این وضعیت خارج شده و جایگاه خود را به عنوان افراد کارآمد سیستم مستحکم می‌کنند

جایگاه مهارت‌های نرم در روند یادگیری جایگاهی مهم و غیرقابل انکار است. کم‌ترین کارکرد مهارت‌های نرم این است که آن‌ها پایه و اساس مهارت‌های سخت را برای رسیدن به پتانسیل کامل خود فراهم می‌کنند. اما مهارت‌های نرم کارکردهای مهم دیگری هم دارند. این مهارت‌ها توانایی‌هایی هستند که تحت هیچ شرایطی نمی‌توان آن‌ها را به کامپیوترها، ماشین‌ها و هوش مصنوعی واگذار کرد. توانایی‌هایی از جمله رهبری، قضاوت، داوری کردن و ایجاد ارتباط بین افراد گروه در این دسته از مهارت‌ها قرار می‌گیرند. فراموش نکنید در مواجهه با تغییرات سریع و غیر قابل اجتناب، یادگیری و استفاده از مهارت‌های نرم است که به افراد حرفه‌ای و توانمند اجازه می‌دهد هوشمندانه‌تر عمل کنند.

محسوب می‌شوند.

به خاطر داشته باشیم که هیچ چیز نباید ما را تبدیل به موجودی ساکن و بدون خلاقیت کند. همواره به خاطر داشته باشیم نیاز به یادگیری مهارت‌های جدید، بدون توجه به جایگاهی که اکنون در شغل، حرفه و زندگی خود به دست آورده‌ایم مهم‌ترین نیاز عصر حاضراست. قرارگرفتن دائمی در معرض آموزش‌های جدید می‌تواند در آن واحد ترسناک، هیجان‌انگیز، خسته‌کننده، محرک یا ترکیبی از این احساسات باشد. آموختن مهارت‌های جدید، حتی اگر تاثیری فوری نداشته باشد می‌تواند انجام دادن هر کاری را تسهیل کند. مهارت یادگیری مداوم تنها قابلیتی است که می‌تواند سطح تمام مهارت‌های دیگر ما را هم ارتقاء ببخشد. کسب مهارت یادگیری به ما کمک می‌کند تا با آغوشی باز به استقبال تغییرات غیرقابل پیش‌بینی جهان امروز برویم.

به نقل از زندگی روز

برای دستیابی به لینک خبر اینجا را کلیک کنید